Sådan gør du

Hvordan finder du en dødsattest. En kort gennemgang af et eksempel:

Vi leder efter en dødsårsag på Niels Peter Jørgensen, som døde den 9. januar 1939 i Saltofte ved Assens. I oversigten vælges den årrække, der indeholder 1939.

1. kolonne viser årstal eller periode, 2. kolonne viser amtets navn, 3. kolonne beskriver mere detaljeret, hvilket område attesterne dækker, 4. kolonne er til eventuelle bemærkninger, 5. kolonne viser et link ind til attesterne, hvis de er fotograferet. Er der ikke noget link at trykke på, er det fordi attesterne ikke er online endnu. 

Rul ned til året 1939.

I dette tilfælde boede manden i en lille by ved Assens, så attesten må findes i denne portion:
193901-193903, Odense amt, Assens og Middelfart landsogne, Se attester i Daisy.

Klik på linket. Så får du dette skærmbillede:

Rul ned i Daisys rullemenu til venstre, indtil du møder en blå bjælke:

I dette tilfælde er det opslag 239. Dér starter attesterne for Assens og Middelfart landsogne. Det vil sige, at portionen omfatter ret mange personer, der er døde i vestfynske landsbyer i perioden 01.01.-31.03.1939. De ligger i datoorden efter dødsdatoen.

Nogle gange er skærmbilledet i det store felt tomt – som vist ovenfor, men så klikker du bare på næste opslag og tilbage igen på opslag 239, det skulle gerne ‘aktivere’ billedet, hvis ikke det kom af sig selv. Måske er det bare min PC, der driller, eller også er det en skavank i Daisy.

Attesterne ligger i dødsdatoorden, og så er det bare om at bladre ned i opslagene til du finder dem, der er døde 9. januar.

På billede 253 dukker han op! Gem billedet på din PC som dokumentation for de oplysninger, du finder om ham. MEN…

VÆR OPMÆRKSOM PÅ BAGSIDER: Hvis der er noget anført på attestens bagside, vil det komme på det efterfølgende billede. For ham her, er der en større roman på opslag 254:

Held og lykke med at finde de attester, du leder efter.